show project textshow project menu
Prospect House Extension

PROSPECT, SA

An open contemporary living area has been created at the rear of an historic Prospect villa that embraces the existing garden.  The kitchen/living/dining opens up to the verandah and garden through expansive cafe doors, creating an outdoor room.  The generous verandah has a deep cantilevered roof, providing shelter from sun and rain, with no visual obstruction to views of the garden.  This cantilevered verandah effectively creates a garden room where nature can be fully enjoyed in an inner Adelaide suburb.

Herringbone parquetry timber floors provide a warm interior with high ceilings integrating acoustic absorption, adding to the functionality and amenity of the space.  A cantilevered window seat provides a restful place of repose overlooking the open living area and garden.  Marble benches in the kitchen and bathroom contribute to the crisp contemporary aesthetic.

Project Value: $0.25m
Completed 2017