show project textshow project menu
Brougham Place Residence

NORTH ADELAIDE, SA

One of a famous group of 1970's townhouses, the Brougham Development, has had a comprehensive make-over on all of its three levels. The ground floor front Sitting Room/Library now enjoys a gas fireplace and has direct access to the re-landscaped front courtyard.

On the middle level, the design intent has been to open up the plan to the northern sun with a bigger window, maximizing it's solar access and to enhance its connection with city view through minimal glass staircase balustrades. A dramatic charcoal-black wall and column colour scheme is referenced in new furnishings, lights and the art collection. The terrace is now a warm wooden-detailed box, with no tiling in sight.

On the top level, an uninhabitable En-suite has been removed and is now completely opened up to the wardrobe and bedroom, but with privacy ensured to toilet and bathing functions, via opaque glazed doors. New painted timber window shutters control the view and the natural light level.

Overall, the project achieves an immense transformation on a relatively modest budget and has been well built, including expensive and time-consuming items such as a complete electrical re-wiring.

Project Value: $0.38m
Completed 2015